Skip to main content

Kreta er en græsk ø med en lang historie, der strækker sig over flere årtusinder. Fra den minoiske civilisation til det kosmopolitiske paradis af hoteller og feriesteder, Kreta har noget, der interesserer enhver rejsende. Den følgende artikel giver nogle indsigter i øen. Læs videre for at opdage de bedste steder at besøge på Kreta, og hvordan du får mest muligt ud af dit ophold. Beslut derefter, om Kreta er noget for dig, og begynd at planlægge din drømmerejse!

Elafonisi strand

For at komme til Elafonisi-stranden skal du køre gennem de barske bjergpas og snoede veje. Du vil opdage, at det bedste tidspunkt at besøge er begyndelsen af ​​maj eller slutningen af ​​oktober, hvor stranden er mindre overfyldt. Hvis du planlægger at overnatte, kan du kigge forbi en nærliggende dagligvarebutik for at få snacks og drinks – priserne her er halv pris af dem, du finder på stranden.

Lasithi

Provinsen Lasithi på Kreta ligger i den østlige del af øen. Det er den østligste regionale enhed på den græske ø, øst for Heraklion. Dens hovedstad er Agios Nikolaos. Regionen er karakteriseret ved en række smukke landskaber, herunder Lasithi-bjergene, som er dækket af Thrypti og Dikti. Mod nord er Lasithi-bugten synlig, mens man mod øst kan se Kretahavet, og øen Spinalonga (Elounda), en tidligere venetiansk fæstning, kan ses. Andre attraktioner omfatter Lasithi-plateauet, vindmøller, daddelpalmeskove og Ha-kløfterne.

Minoisk civilisation

De første bygninger i den minoiske civilisation blev bygget omkring 1500 f.Kr., i en periode med blomstrende menneskelig civilisation på øen. Minoiske bygninger blev bygget ved hjælp af kvaderstensmurværk, der indeholdt kunstfærdigt dekorerede lofter, lysbrønde og helligdomme. Bygningerne indeholdt flere etager og gårde og indeholdt ekstraordinære artefakter, herunder Harvester Vase, Phaistos Disc og en gylden slangegudinde.

Kosmopolitisk paradis af resorts og hoteller

Der er en overflod af luksusresorts og hoteller i Kreta, en kosmopolitisk ø på Kroatiens sydøstkyst. Sol by Melia Cosmopolitan tilbyder 377 værelser, store swimmingpools og en hovedbar. Der er også spa og fitnesscenter. Familier kan nyde vandsport, såsom jetski. Der er også mange familievenlige aktiviteter for børn at nyde.

Minoiske ruiner

Under udgravningen af ​​de minoiske ruiner på Kreta opdagede arkæologer en sten indgraveret i et mystisk sprog. Stenen blev dateret til omkring LM II og indeholdt skriftsystemet Linear A. Evans udledte, at Linear A var ældre end Linear B og blev brugt mest til religiøse og administrative tekster. Selvom dette skriftsystem ikke er det tidligste i verden, er det bestemt et af de mest imponerende.