Skip to main content

Hvis du har en bedste ven, der drikker sig ihjel, kan det være svært at vide, hvad du skal gøre. 

Du føler måske, at du går på æggeskaller omkring ham, og at han vil bryde sammen når som helst. Du kan også føle, at du gør noget forkert, hvis du forsøger at tale med ham om hans drikkeri. 

I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle tips til at hjælpe en bedste ven, der drikker for meget.

Bliv ved med at være en ven

Hvis din bedste ven drikker for meget, er det første, du bør gøre at prøve at tale med ham om det. Det kan være en svær samtale at føre, men det er vigtigt, at han ved, at du er bekymret over hans drikkeri. Du kan også tilbyde at hjælpe ham med at finde ressourcer til at hjælpe ham med at stoppe med at drikke. Hvis han er modstander af at tale om sit drikkeri eller af at få hjælp, kan det være nyttigt at tale med en professionel, som kan hjælpe jer begge med at navigere i denne vanskelige situation.

Pas også på dig selv

Det er også vigtigt at passe på dig selv i denne tid. Det kan være let at blive opslugt af din vens alkoholproblem, men det er vigtigt, at du tager dig tid til dig selv og dit eget velbefindende. Sørg for at holde kontakten med andre venner og aktiviteter, der gør dig glad. Det er også vigtigt at tale med nogen om det, du går igennem – en terapeut eller rådgiver kan være en god ressource.

 

Ting du kan gøre

Hvis din bedste ven drikker sig ihjel, kan det være en svær og følelsesmæssig tid. Men der er ting, du kan gøre for at hjælpe ham og tage vare på dig selv. Med støtte kan din ven få den hjælp, han har brug for til at stoppe med at drikke og begynde at leve et sundere liv.

Du kan få mere hjælp og vejledning på alkohollinjen.

Vi håber, at dette blogindlæg var nyttigt. Hvis du eller en du kender kæmper med alkoholisme, så kontakt alkohollinjen for at få hjælp. De kan kontaktes alle dage hele året på 70205501. Alle henvendelser besvares af professionelt personale som har tavshedspligt og fortrolighed. Det er gratis at henvende sig til alkohollinjen.